Ekonomi

Sürdürülebilir balıklarla hazırlanan Metro Türkiye lezzetlerini deneyimleyin

Metro Türkiye, Beslenme Uzmanı ve Sürdürülebilir Uzun Ömür Aktivisti Dilara Koçak ile birlikte Metro Premium Levrek ve Çipura, İnce Alabalık ve Metro Chef MSC sertifikalı ton balığını sofralara getirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre sürdürülebilirliği tüm faaliyetlerinin merkezine koyan Metro Türkiye, sunduğu tüm çalışmalarda olduğu gibi balık çeşitlerini de geleceğe taşımak için çalışıyor.

2010 yılından bu yana sürdürülebilir balıkçılığı satın alma politikasının merkezine alarak denizlerdeki balık stoklarını ve türlerini korumak amacıyla projeler geliştiren Metro Türkiye, yosun içeren yemlerle yetiştirdiği Metro Premium Levrek ve Çipura’yı tanıttı. Petrol, “Yediği Önünde, Yemediği Yarında”, “Ölçeği Küçük, Kıymeti Büyük” sloganıyla küçük yerlerden temin ettiği Alta Alabalığını Türkiye’ye taşıyor. -ölçekli ve klasik aile işletmeleri ve Türkiye’nin ilk MSC sertifikalı ton balığı raflarında.

Daha fazla balık çeşidini en besleyici formlarıyla sofralara taşımayı misyon edinen Metro Türkiye, Divan Bodrum’un yaratıcı tarifleri ile sağlıklı balık sofralarının nasıl kurulacağına dair örnekleri paylaşmak üzere Beslenme Uzmanı ve Sürdürülebilir Yaşam Aktivisti Dilara Koçak ile nihayet bir araya geldi. Yönetici Aşçı Adnan Öztürk. .

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dilara Koçak, istikrarlı ve uygun bir yaşam için sürdürülebilirlik kriterinin büyük değer taşıdığını belirterek, “Balığın sürdürülebilirliği için kıyı ekosistemi ile deniz ve su kaynaklarında biyoçeşitliliğin korunması artık sorumluluktan çok zorunluluktur.

Sadece doğa için değil kendi hayatımız için de bu konunun farkında olmamız gerekiyor. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in geçtiğimiz günlerde belirttiği gibi, artık ‘küresel kaynamanın ortasındayız’. Bu konuda almamız gereken tedbirler acildir. Balığın mevsiminde tüketilmesi ve avlanma yöntemlerinin ihmal edilmemesi bu noktada değerlidir. Biyolojik çeşitliliğin korunması için sürdürülebilir balıkçılıkla elde edilen balıkların tercih edilmesi gerekmektedir. Bu konuda Metro Türkiye’nin çalışmalarını gönül rahatlığıyla tüketiyorum.”

Özellikle yaz aylarında balık tüketimi bir miktar azalsa da sürdürülebilir balıkçılık ile sofralarda balık bulunabileceğine değinen Koçak, balık tüketiminin ve yeterli Omega-3 alımının her yaş grubundan birey için çok değerli olduğuna dikkat çekti.

Metro Türkiye Satın Almadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Alkaç, sürdürülebilir balıkçılığın hem sağlıklı beslenme hem de deniz ve nehir ekosisteminin devamlılığı için büyük önem taşıdığını vurguladı.

Alkaç, “Metro Türkiye olarak balığı sadece bugün için değil, gelecek için de önemli bir değer olarak görüyor ve gelecek nesillerin sofralarına ulaştırmak için katma değerli öncü birçok projeye imza atıyoruz. herkes için sağlıklı beslenme, Metro Tarzı balıkları müşterilerimiz ve tüketicilerimizle buluşturuyoruz.” değerlendirmelerde bulundu.

Amaç, balık tüketimini ve üretimini sürdürülebilir bir şekilde artırmaktır.

Sürdürülebilir balıkçılık çalışmaları kapsamında toplu olarak satılan 12 çeşit Metro markalı balık ve tedarikçi markalı balıkların yüzde 71’ini tedarik ettiklerini belirten Alkaç, hem artan nüfusun talebini karşılayarak balık tüketimini artırmayı hem de balık üretimini sürdürülebilir bir şekilde ortadan kaldırmak, bu da geleceğe kalacak. .

Balığı sadece ticari bir eser olarak değil, gelecek nesillere aktarılacak bir bedel olarak gören Alkaç, denizlerde daha çeşitli ve bol balık olması için sürdürülebilir balıkçılık için tüm balıkların yakalanması, boy yasakları ve balıkların periyodik olarak ağır metalleri kurşun, kadmiyum ve cıva, parazitler ve histamin. Toplam beş parametre üzerinden yaptıkları analizlere göre tüketicilere sundukları bilgileri paylaştı.

Ayrıca Alkaç, balıkçılıkta sürdürülebilirliği sağlamak için 2010 yılından bu yana birçok projeye imza attıklarını ifade etti.

Yüksek Omega-3 İçeren Metro Premium Levrek ve Çipura

Metro Türkiye, “Önce Ne Yiyor, Yarın Ne Yemez” projesi ile Türkiye’de ilk kez endüstriyel ölçekte levrek ve çipurada deniz balığı içeriği azaltılmış alg yağı içeren özel yem kullanmaya başladı. 2021’de başladı.

Levrek ve çipura yetiştiriciliğinde alg yağı içeren yemlerin kullanılması, daha fazla deniz balığının devamına ve dolayısıyla balığın gelecek nesillere bırakılmasına büyük katkı sağlamaktadır. Yosun yağı içeren özel yem, Metro Premium balıklarının beslenme maliyetlerini de artırır.

Marka, Metro Chef markası altında avlanarak yakalanan balık türlerinin sürdürülebilirliğini hedefleyen küresel sertifikasyon programı Marine Stewardship Council (MSC) sertifikasına sahip ton balığını taşıyor.

Ağdan tabağa, balığın tutulmasından tekneye, depolardan raflara kadar yolculuğun her adımında sürdürülebilirlik kriterlerinin gözetildiği program ile balıklar “Metro Tarzı” raflara getiriliyor. . Türkiye’de “MSC sertifikalı ilk ton balığı” olarak sofralarla buluşan Metro Chef ton balığı, lezzetli tarifleri ile hayata lezzet ve sağlık katıyor.

Verilen bilgiye göre Metro Türkiye, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Muğla Alabalık Yetiştiricileri Derneği iş birliğinde “Ölçeği Küçük, Değeri Büyük” sloganıyla yeni bir proje yürütüyor.

cesme-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu