Haber

Aklın Soğukla ​​Sınavı: Mayolarla karlı dağlara tırmandılar

Sapanca’da düzenlenen Wim Hof ​​Yöntemi kış kampında 26 katılımcı, içlerindeki gücü keşfetmek için buzlu nehirlere girip, mayolarla karlı dağlara tırmandı.

18-21 Ocak 2024 tarihleri ​​arasında Sapanca’da gerçekleştirilen Wim Hof ​​Yöntemi (Nefes, Soğuk Algınlığı ve İrade Egzersizleri) kış kampında, daha önce böyle bir deneyimi olmayan, yaşları 22 ile 55 arasında değişen 26 katılımcının her yeri karla kaplıyken, hava sıfırın çok altındaydı. Dağlardan gelen buzlu nehirlerde yürümek, Kartepe’nin zirvesine mayosuyla çıkmak gibi imkansız gibi görünen şeyleri sadece 4 günde başardı.

Yurt dışında da oldukça bilinen Wim Hof ​​Yöntemi kış kampları, karda doğa suyunda yüzme ve mayolarla tepe yürüyüşleri ile her yaştan insanın ilgisini çekiyor. Türkiye’nin ilk ve tek Wim Hof ​​Academy sertifikalı eğitmeni Doruk Taraktaş’ın 2 yıl önce Türkiye’ye getirdiği bu yöntemi ülkemizde uygulayanların sayısı her geçen gün artıyor.

Doruk Taraktaş, bu kadar soğuk ortamda donmadan mayoyla dağa tırmanmanın nasıl mümkün olabileceği sorusunu şöyle yanıtlıyor:

4 günlük kamp boyunca birdenbire “buza ya da dağa tırmanalım” demiyoruz. Nefesi anlamayı ve kullanmayı öğreniyoruz ve küçük adımlarla zihnimizi ve bedenimizi soğuk çalışmaya adapte ediyoruz.

Doğal olarak korku vardı ve “Nasıl olacak?” Bu niyetle kampa gelen katılımcılar küçük çalışmalarla kendi içlerindeki gerçek gücü keşfetmeye başlarlar. Nefes almayla gerilim reaksiyonlarını kontrol edebildiklerini fark ederler ve soğuk çalışma sırasında iç sıcaklıklarını nasıl artıracaklarını öğrenirler.

“Yapabilirim” zihniyetiyle bu macerada kendilerini doğaya bırakıyorlar ve binlerce yıldır sahip olduğumuz konfora bizi alıştıran 21. yüzyıl yaşam tarzıyla neredeyse unuttuğumuz gerçek potansiyelimizi ve yeteneklerimizi ortaya çıkarıyorlar.

Nefes almak, buz banyosu yapmak, doğada yüzmek ve mayolarla dağa tırmanmak sonrasında kampa akıllarında pek çok soruyla gelen katılımcılar, kontrolü ellerinde tuttuklarında güçlü bir iradeyle, zannettiklerinden çok daha büyük bir güce sahip olduklarını kendilerine gösteriyorlar. niyetleri akıllarındadır.

Wim Hof ​​nefes tekniği ve soğuk egzersizlerin zihinsel faydalarının yanı sıra sağlık açısından da sayısız faydası bulunmaktadır. Zihin ve beden bir bütün olarak sağlıklı hale gelir. Stresli zamanlarda nefesi kullanarak stres reaksiyonunu kontrol etmek, stres hormonlarını azaltmak, bağışıklık sistemini güçlendirmek, kendimizi yeterli ve güçlü hissetmemizi sağlayan dopamin, endorfin ve adrenalin düzeylerinde artış, anti-inflamatuar etki, daha hızlı iyileşme süreleri, vücudun daha iyi çalışması. dolaşım ve lenfatik sistemler, daha sağlıklı mitokondri, kahverengi yağ hücrelerinde artış vb.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

agacorenajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu