Haber

Ankara’da düzenlenen Macar-Türk Kültür Yılı etkinlikleri yoğun ilgi gördü

“Yüzyıllık Dostluk ve İşbirliği” temasıyla düzenlenen “2024 Macar-Türk Kültür Yılı” etkinlikleri kapsamında “Camlaştırma.Hu-Macaristan’dan Cam Ustaları” cam sanatı sergisi ve Pannon Filarmoni Orkestrası Konseri Ankara’da gerçekleştirildi. “.

Macaristan’ın Ankara Büyükelçiliği ev sahipliğinde düzenlenen stant ve konsere Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Lideri Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, Lider AB Türkiye Delegasyonu Büyükelçisi Nikolaus Meyer. -Landrut, Macaristan Kültür ve Yenilik Bakanlığı Müsteşarı Peter Hoppal, Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis ve çok sayıda davetli katıldı.

CSO Adası’nda gerçekleştirilen etkinliklerin açılış konuşmalarını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Mumcu, Macaristan Kültür ve Yenilik Bakanlığı Müsteşarı Hoppal ve Büyükelçi Matis yaptı.

Burada konuşan Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Aralık 2023’te Budapeşte ziyaretinde Türk-Macar Kültür Yılı’nın açılışını yaptığını hatırlatarak, Türk-Macar dostluğunun “çok değerli” olduğunu vurguladı.

Mumcu, Türk-Macar Kültür Yılı etkinliklerinin Türkiye ile Macaristan’ın kültür ve sanat alanındaki bağlarına değerli bir ivme kazandıracağını da belirterek, “Bir asırlık Türk-Macar dostluğunu geleceğe taşımaya hazırız. Daha da ötesi kültür ve sanatla. İki ülke arasındaki ilişkiler kültür ve sanatla dolu olacak.” Daha nice yıllar geçirmenizi diliyorum.” şeklinde konuştu.

Hoppal da Türkiye’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, benzer etkinliklerin Türkiye’nin birçok yerinde yapılacağını belirtti.

Matis, sanatın ve bilimin sadece Macaristan’ın başarılarını sunmakla kalmayıp, sanatçılar, koleksiyonlar ve kurumlar arasında verimli uluslararası işbirliği girişimlerine ve katılıma da açık olması gerektiğine inandığını belirterek, Türk-Macar Kültür Yılı’nın işbirliğini daha da güçlendireceğine dikkat çekti. iki ülkenin dostluğu.

“Macaristan’dan Camlaştırma. İnsan-Cam Ustaları” cam sanatı sergisinin düzenlendiği etkinlikte Pannon Filarmoni Orkestrası, Ahmet Adnan Saygun’un 5. Senfonisi’nin yanı sıra dünyaca ünlü Macar besteciler Zoltan’ın tanınmış eserlerini seslendirdi. Kodaly ve Bela Bartok. gerçekleştirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu