Haber

Antalya Valisi: Sahillere vuran cesetler soykırım savaşının sonucudur

Geçtiğimiz günlerde Antalya kıyılarına vuran cesetlerle ilgili açıklama yapan Antalya Valisi Hulusi Şahin, “Parçalanmış insan cesetlerinin birbiri ardına kıyıya vurmasının ardından, bölgede seri katil olup olmadığı sorulmaya başlandı. Bunlar bir seri katilin cinayetleri olmayabilir ama yanı başımızda yaşanan ve Gazze’deki insanlığı etkileyen bir suçtur.” “Dramına tanık olduğumuz şeyin soykırıma yönelik bir savaş olduğu açık” dedi.

Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONYSİAD) toplantısının konuğu Antalya Valisi Hulusi Şahin oldu. Şahin, iş insanlarıyla bir araya gelerek değerli açıklamalarda bulundu. Toplantının açılış konuşmasını KONYSİAD Başkanı İlhami Kaplan yaptı. Kaplan, derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Seri katil ‘savaşları’

Geçtiğimiz günlerde kentin kıyılarına vuran parçalanmış cesetlerle ilgili de açıklama yapan Antalya Valisi Hulusi Şahin, ‘Seri katil var mı?’ dedi. Sorulara yanıt olarak, “Parçalanmış insan cesetleri birbiri ardına karaya çıktıktan sonra şehirde seri katil var mı diye sorular sorulmaya başlandı. Bunlar muhtemelen seri katil cinayetleri değil ama öyle. Gazze’de insanlık trajedisine tanık olduğumuz, yanıbaşımızda soykırım savaşının olduğu açık. Bulunan cesetler tahminidir.” Lübnan’dan Avrupa’ya gitmek isteyen yaklaşık 90 kişinin bulunduğu geminin batması sonucu meydana geldiğine dair bulgular var. Bu savaş bir an önce durmadığı sürece benzer manzaraları görebiliriz. Bu nedenle herkesi bu insanlık trajedisine karşı birlik olmaya ve tepki göstermeye çağırıyoruz. “Seni davet ediyorum” dedi.

Validen kısırlaştırma çağrısı

Sokak hayvanları ile ilgili soruya yanıt veren Vali Şahin, yasalara işaret ederek, “Sokak hayvanları ile ilgili yasalar belli. Son dönemde gündeme gelen bu konuyla ilgili yerel belediyelerin görevleri de belli. Bunu çözebiliriz” dedi. Sorun hayvanları itlaf ederek ya da bir araya atarak değil, kısırlaştırarak çözülebilir. Köpekler birer yapıdır.” “Sosyal yaratıklar ve insanlarla birlikte olmayı tercih ediyorlar. Bütün bunları dikkate aldığımızda kısırlaştırma kampanyasıyla birlikte sokaklardaki hayvan popülasyonunda ciddi azalmalar göreceğiz.” Sorunun çözümü için mümkün olan en kısa sürede harekete geçmelerini tavsiye ediyoruz.

Sürpriz proje hazır

Antalya’da giderek artan ve kangrenleşen trafik sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vali Şahin, yeni yollar açılmadan sorunun çözülmeyeceğini belirterek, “Antalya’nın ilk sorunu trafik. Antalya’ya geleli yaklaşık 6 ay oldu. Bu sorun ilk göze çarpan şey.” Şehir büyüyor. Turizm ve göçle birlikte yaz aylarında merkezi nüfus ikiye katlanır. Yeni yollar açılmadan bu sorunun üstesinden gelinemez. Yeni yolların yanı sıra mevcut yolların da alt geçit ve üst geçitlerle yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Trafik ışıklarını mümkün olduğu kadar azaltmalıyız. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bazıları hazırladığımız projelerimiz var. Trafik sorunlarına ilişkin çalışmalarımızın bir kısmını önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız. Öte yandan Antalya-Alanya ortasına yapılacak otoyolun ihalesine çıkıldı. Kaş-Demre ortasına yapılacak yolda da çalışmalar sürüyor. Antalya’nın doğusundan batısına ulaşımla ilgili sorunları çözerek. Vatandaşlara konforlu ve hızlı ulaşım imkanı sağlayacağız” dedi. – ANTALYA

haber-savastepe.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu