Teknoloji

Apple Klavyelerindeki Bu Garip Döngüsel Sembol Nedir?

Komut, elbette, tüm bilgisayarlarda en işlevsel ve en önemliBu, tuşlardan biridir ve hemen hemen tüm önemli klavye kısayolları için hemen hemen gereklidir.

Eh, kullanıma sunduğu her parçada kesinlikle benzersiz bir fark yaratan Apple, klavyelerinde komut tuşunu kullanıyor. Neden Command olarak adlandırılıyor ve üzerindeki bu sembol nedir?

Apple klavyelerinde, kullanıcıların büyük, ana bilgisayar bilgisayarlarıyla etkileşime girmesine izin veren kontrol tuşları bulunurdu.

Tıpkı şimdi olduğu gibi, uzun zaman önce, bir tuşa basarken diğerine basmak basitçe tek bir düğmeye basarak elde edilemeyecek bir tür özel işlevi etkinleştirebileceğini. Bir fikir vardı. Bu, kullanıcıların bilgisayarı yalnızca yazdırılabilir karakterler kullanmak yerine klavye aracılığıyla kontrol etmelerine olanak tanır.

Ancak o zamanların kontrol tuşlarındaki fonksiyonlar sadece sınırlı sayıda metin karakteri görüntüleyebilir ve grafik içermiyordu. Tabii ki, fare desteği de vazgeçilmez olacaktır.

Bu nedenle Apple, kullanıcılarının komutları daha hızlı verebilmesi için bir çözüm aradı.

Böylece 1980’lerin başından itibaren Apple, klavyelerine birkaç özel tuş koymaya karar verdi. O zamanın birden çok Apple klavyesinde, Apple’ı aç ve Apple’ı kapatadında iki farklı anahtar vardı.

Örneğin, Apple + A komutu imleci satırın başına götürür. Control + A’dan farklı olarak, bir penceredeki her şeyi seçiyordu. . Başlangıçta amaç, kullanıcıların bir menüyü açmak zorunda kalmadan menü öğelerine daha hızlı erişmelerini sağlamaktı.

Peki Apple bunu neden Command olarak değiştirdi?

Bazı tezlere göre Steve Jobs, çalışmalarını geliştirirken Apple logosunu görmekten oldukça sıkılmıştı ve bu hiç de minimalist değildi. Bu logo hem işletim sistemi menülerinde hem de klavyedeki iki Apple tuşunda bulunuyordu ve Jobs bunun böyle olduğunu söyledi. şirketin logosunu – tabiri caizse – ucuzlattığınıdüşünüyordum.

Böylece Apple, açık Apple yerine Command olarak adlandırılıyor. bu döngüsel ve kare görünümlü sembol açıklığa kavuşmuş. Bugün, bu kare komut anahtarı, ana değiştirici anahtar olarak hizmet ediyor ve Windows kontrol anahtarına benzer şekilde çalışıyor.

Ayrıca, Mac’ler genellikle yalnızca daha fazla klavye kısayolunu etkinleştirmek için değil, aynı zamanda çeşitli programlar yapan kullanıcılar tarafından da kullanılır. orijinal terminal işlevlerinden bazılarını korumak için.Kontrol tuşunu basılı tutmaya devam etti.

Kapalı Apple ise daha Alt tuşu gibi çalışıyordu ve Command kadar işlevsel değildi. Sonra Mac’lerde Option adlı bir anahtara dönüştü.

Buraya kadar tamam ama Command tuşundaki kare ve dairesel şekil nasıl oluştu?

Aslında bu hikaye oldukça farklı ve tesadüfi. Steve Jobs, Apple için yeni bir sembol istediğine karar verdikten sonra, Apple için çalışan tasarımcı Susan Kare, bir referans kitabında döngü karesine rastladı. Bu sembol aynı zamanda çok uzun zamandır, İskandinav ülkelerindeki kültürel ve ilginç turistik yerleri gösteren yol işaretlerikullanıldı.

Susan’ın önerisi üzerine Mac geliştirme ekibine sunulan bu sembol fikri onlar tarafından merak uyandırıcı olarak kabul edildi ve bu kare dairesel şekil o zamandan beri ortalıkta dolaşıyor. Apple klavyeleri için komut simgesikullanılmaya devam ediyor.

Kaynaklar:Techquickie, Dişli Devriyesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu