Haber

Bakan Murat Kurum açıkladı! Yarımız kampanyasına başvuranların sayısı

Yüzyılın felaketinin ardından ülke genelinde kentsel dönüşüm için birbirinden değerli projeler hazırlandı.

Özellikle İstanbul’daki riskli yapılar için düzenlenen Yarımız kampanyası büyük ilgi gördü.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, başvuru süresi dolan kampanyanın son fotoğrafını resmi sosyal medya hesabından paylaştı. İstanbulumuzu tüm afetlere karşı daha dayanıklı hale getirmek için yılmadan çalışacağız.söz konusu.

Dönüşüm başlıyor

Bakan Kurum yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Yarımız kampanyamızın başvuruları sona ermiştir. 1.019.471 bağımsız birim için 269.670 başvuru yapılmıştır. Şu ana kadar mutabakata varılan 118 bin konutta projelendirme çalışmalarına başlandı. Tüm başvurular gözden geçirilecek ve çoğunluğun sağlandığı binalarda dönüşüm süreci hızla başlayacak.

kampanya detayları

Kampanya kapsamında 100 metrekare 2+1 dairelerin 750 bin lirası devlet tarafından ödenecek, yüzde 10 peşinat ve 5 bin 625 liradan başlayan taksitlerle 10 yıl vade imkanı sağlanacak.

10 yıl vade ile kampanyaya katılanlara 120 metrekare 3+1 daire için 900 bin lirası devletten olmak üzere yüzde 10 peşinat, 6 bin 750 liradan başlayan taksit imkanı verilecek. .

TOKİ’nin binanın tahliyesiyle birlikte başlatacağı süreçte inşaat en geç 2 yıl içinde tamamlanacak, bu süreçte 10 bin 500 lira taşınma ve aylık 5 bin 250 lira kira yardımı yapılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu