Ekonomi

Bakan Özer, Adana’da okulların açılış tarihinin 13 Mart’a ertelendiğini bildirdi.

Özer, Adana 112 Acil Çağrı Merkezi İzleme, Değerlendirme ve Uyum Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında 20 Şubat’ta 71 ilde eğitime başladıklarını hatırlattı.

10 ilde eğitimin normalleşmesi için çalıştıklarını belirten Özer, “10 ilde eğitime ara verilmiş olsa da çadır, konteyner ve prefabrik okullarda çocuklarımıza verdiğimiz destekte herhangi bir kesinti olmadı. Önceliğimiz Bu 10 ilde sık sık dile getirdiğimiz gibi müfredata dayalı eğitim değil, çocuklarımızı düşünüyoruz, çocuklarımızın psikososyal ve duygusal dayanıklılıklarını desteklemek için tüm arkadaşlarımızla sahadayız.”

10 ildeki eğitim faaliyetleri hakkında bilgi veren Özer, şunları söyledi:

“Bu kapsamda prestijiyle eğitimin ortasını vermiş olsak da her ne koşulda olursa olsun eğitime devam anlayışıyla 10 ilde 416 psikososyal destek çadırı kurduk. Okul öncesi öğretmenlerimiz, rehber öğretmenlerimiz, manevi danışmanlar, tüm çadır bölgelerindeki psikososyal destek çadırlarında çocuklarımız için sürekli etkinlikler düzenliyorlar.Travmaları atlatmalarına yardımcı oluyorlar.Yine 131 okul öncesi çadır ve konteynır ile eğitime destek olmaya çalışıyoruz.Bu kapsamda 18 okul kurduk. yine çadır ve konteynırda ilkokullar, 12 ortaokul ve ilk defa 1000 kişilik konteyner kent Malatya’da prefabrik okul kurduk. tekrar müfredata aldık.Bu kapsamda Milli Savunma Bakanlığı ve Mehmetçik okullarını da hızlı bir şekilde faaliyete geçirdik.Bu hafta içerisinde Milli Savunma Bakanlığımız İçişleri ve AFA D Başkanlığımızla birlikte yeni okullar kurmaya devam edeceğiz.”

Televizyonlar, TRT EBA izlenebilmesi için konteynerlere yerleştirilmiştir.

Bakan Özer, konteyner kentlere prefabrik okul yapılması için tüm imkanları seferber ettiklerini belirterek, “Biz sadece konteyner kentlere prefabrike okullar kurmuyoruz, bakanlık olarak televizyon da yapıyoruz. Öğrencilerin TRT EBA’yı takip edebilmeleri için.” dedi.

LGS’ye girecek 8. sınıf öğrencilerinin ve YKS’ye girecek 12. sınıf öğrencilerinin durumlarıyla ilgili sorular aldıklarını belirten Özer, bu öğrenciler için ilk adım olarak ikinci aşama konularını kapsam dışına çıkardıklarını açıkladıklarını hatırlattı. sınavın

Özer, “1 Mart itibarıyla bu öğrencilerimizi sınava hazırlamak için 510 noktada destek eğitim kursları açacağız. Böylece Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu çocukların sınava hazırlanmasında her türlü desteği sağlayacağız.” .” terimini kullandı.

Adana’da okullar 13 Mart’ta açılıyor

Bakan Özer, 10 ilde çok dinamik bir süreçten geçtiklerini ve her geçen gün değişen bilgilere göre kararlarını güncellediklerini belirtti.

Daha önce 1 Mart’ta Adana’da eğitim-öğretime başlayacaklarını duyurduklarını hatırlatan Özer, “Yeni verilere göre bu başlangıç ​​tarihini 13 Mart’a erteledik. Yani 13 Mart’ta verileri tekrar güncelleyeceğiz. yeni verilere göre inşallah durumu tekrar kamuoyu ile paylaşırız.” söz konusu.

Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Falsesiz, AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay ve diğer ilgililer de katıldı.

bozyazihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu