Haber

Bir Türk vatandaşının hayatını kaybettiği olayın ikinci duruşması Malta’da görüldü.

Malta’da 18 Ocak’ta Türk vatandaşı Pelin Kaya’yı otomobiliyle ezen Fransız-Malta uyruklu Jeremie Camilleri, cinayet, yaralama, üçüncü şahısların malına kasten zarar verme gibi farklı suçlamaların getirildiği davada gündeme getirildi. , polise direnmek, dikkatsiz ve tehlikeli araç kullanmak. İkinci duruşmada polis müfettişi Kurt Zahra ve görgü tanıklarının ifadeleri alındı.

Aracından indi ve taş atmaya başladı.

Olayın saat 01.00 sıralarında meydana geldiğini belirten Zehra, sürücünün otomobilinden inerek yoldan geçenlere ve mağdura taş atmaya başladığını söyledi. Zahra, Camilleri’nin olaydan sonra yaptığı sağlık kontrollerinde bir doktora “birini incitmek istediğini” söylediğini bildirdi.

“ÜNLÜ OLMAK İSTİYORUM”

Camilleri’nin tutuklandığı sırada “Ünlü olmak istiyorum. Televizyona çıkmak istiyorum. Ben bir psikopatım, bununla gurur duyuyorum.” konuşulduğunu söyledi. Failin olaydan önce kokain aldığını polise söylediği bildirildi.

“DAVRANIŞ AGRESİF”

Duruşmada polisin incelediği güvenlik kamerası kayıtlarından elde edilen bilgiler de paylaşılırken, Camilleri’nin aracını Sliema istikametinde yürüyen Pelin Kaya’nın üzerine sürdüğü belirtildi. Olaya müdahale eden polislerden Luke Ciangura da kaza haberini aldıktan sonra olay yerine gittiklerini ve o an ortalığın kaos olduğunu söyledi. Görgü tanıkları, Camilleri’nin davranışının normal olmadığını, aşırı derecede agresif olduğunu bildirdi.

KAYA’NIN AİLESİ DURUŞMAYI İZLEDİ

Bu arada davayı Pelin Kaya’nın Türkiye’den gelen annesi Çiçek Kaya, amcası Aykan Ceylan ve ablası Derya Kaya takip etti. Kaya’nın hayatını kaybettiği olayla ilgili hukuki sürecin takipçisi olan Türkiye’nin Valletta Büyükelçiliği’nin de Pelin Kaya’nın ailesiyle yakından ilgilendiği öğrenildi.

Kaya’nın hayatını kaybettiği, Camilleri’nin yargılandığı olayla ilgili üçüncü duruşma 9 Şubat’ta görülecek.

haber-mihalgazi.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu