Haber

Bursa’da karlı yolda TIR’ların kaydı kameralara yansıdı

BURSA’da etkili olan kar yağışı ile birlikte kayan TIR’lar Bursa-Gemlik karayolunu trafiğe kapattı. TIR’ların olduğu anlar cep telefonu kamerası ile görüntülenirken, kapanan yol, araçların kaldırılmasının ardından yeniden açıldı.

Kentte etkili olan kar yağışı ve soğuk hava hayatı olumsuz etkiledi. Sürücülerinin kar lastiği ve zincir takmadan yola çıktığı araçlar kazalara neden oldu. Bursa-Gemlik karayolunun Dürdane pampalarında kayan TIR’lar yolu kapatınca kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Bölgeye gönderilen karayolları ekipleri, TIR’ları kaldırarak yolları tuzladı ve yolu yeniden ulaşıma açtı. Kaza anları ise sürücüler tarafından cep telefonlarıyla görüntülendi.

Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Bursa’da 50 makine ve 250 işçiyle 24 saat karla mücadele ettiklerini söyledi. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün Bursa’nın yanı sıra Yalova, Kütahya, Balıkesir, Çanakkale ve Bilecik illerinde toplam 276 araç ve 450 işçi ile karla mücadele edeceği belirtildi.

Bursa Meteoroloji Müdürlüğü, gün içerisinde aralıklarla kar yağışı beklendiğini belirterek, en düşük hava sıcaklığının 1 dereceye kadar düşeceğini bildirdi.

buca-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu