Haber

CHP Grup Başkanvekili Başarır gündemi değerlendirdi.

CHP Küme Başkanvekili Ali Yetenekli Başarır, dün inanılmaz bir toplantı çağrısında bulundukları Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yapılan oylamaya CHP’li çok az sayıda milletvekilinin katılmadığını savunarak, “Yüzde 97 oy aldık. grubumuz dünkü oylamaya katıldı.” söz konusu.

Başarır, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Yargıçlar ile Cumhuriyet Savcıları ve İdari Yargıçlar Kura Töreni’nde “skandal” yaşandığını ileri sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın törende CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sözler kullandığını savunan Başarır, “Bir sürü iftira, hakaret, yalan ve yanlış şeyler söyledi. Beni üzen parti başkanının söylediği bu cümleler değil. Bunu hep söyledi ama bu ülkede 1102 hakim ve savcı adayının ülkenin ana muhalefet partisi liderine hakaret ederek alkışlaması utanç verici.” dedi.

Dün hakim ve savcı adaylarının davranışlarının çok yanlış olduğunu belirten Başarır, “Hakim ve savcı adaylarının cumhurbaşkanı karşısına çıkıp alkışlamalarını, partimize hakaret ederken alkışlamalarını beklemiyoruz. Adaletten, kaliteli karardan, adil yargılanmadan, hukukun üstünlüğünden yana durmalarını bekliyoruz.Sizi bekliyoruz.Asla Kemal Kılıçdaroğlu’nu da Cumhurbaşkanı’nı da alkışlamayın.Öyle kararlar veriyorsunuz ki… 85 milyon vicdanında ve yüreğinde sizi alkışlayacak.” değerlendirmesini yaptı.

CHP’li Başarır, dün olağanüstü toplantıya çağrıldıkları Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda Meclis’in tatile girmeden çalışmalarına devam etmesi yönünde verdikleri teklifin oy birliğiyle reddedildiğini söyledi. milletvekilleri. İşçi, memur, emekli ve tüm kesimlerin sorunlarının Meclis’te görüşülmesini istediklerini belirten Başarır, “Bunları konuşalım dedik ama teklifimiz reddedildi ve Meclis Ekim ayına kadar çalışmayacak. Bir felakete gidiyoruz. Asgari ücretin 7 katına kadar maaş alıyorsak bu Meclis yazın çalışmalı, mazlumlar için kararlar almalıydı, tartışılmalıydı. Maalesef olmadı.” terimini kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yapılan oylamaya sadece mazeretleri olan CHP’li çok az milletvekilinin katılmadığını savunan Başarır, “Dünkü grubumuzun yüzde 97’si oylamaya katıldı.” bilgisini paylaştı. Başarır, muhteşem Genel Kurul toplantısına milletvekillerinden birinin yurt dışında olması, milletvekillerinden birinin ani kalp rahatsızlığı geçirmesi ve milletvekillerinden ikisinin Muğla Akbelen’de vatandaşlarla birlikte olması nedeniyle katılamayacağını belirtti.

“Türkiye yapacaklarımızı takdir etmeli”

Çağrır, TBMM Genel Kurulu’nda geçen hafta kabul edilen torba yasanın oylamasına CHP’li milletvekillerinin bir kısmının katılmadığını belirterek, şunları kaydetti:

“‘Muhalefet milletvekilleri neden oylamaya katılmıyor’ gibi bir algı var. Depremin ardından en çok imar affı konuşuldu. Birçok arkadaşımız imar affı süresince oylamaya katılmadı. O çantadaki ikramiyeyi ödeme hakkım var.Bir muhalefet milletvekili olarak imar affı rezaletine oy vermek istemiyorum.Çünkü yüzbinler öldü.Tıpkı çantada 15 milyon emekli ikramiyesi olduğu gibi.Nasıl veririm? Bu yasaya ‘evet’ veya ‘hayır’ deyin. Torba yasadır. Rezalettir. Adaleti adalete teslim edin, ortalığı ayağa kaldırın, plan bütçesini plan bütçesine getirin, tartışalım. Siz samanı koyun saman oy verelim diyorsun.Eleştirelim ama bunu modül sorup gelmeme sebebimizi arayarak yapalım.Herkes anlasın.Çünkü imar affı ile emekli ikramiyesi aynı çantada.Türkiye Yapacaklarımızı takdir etmeliyiz.”

Halihazırda CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Meclis’te CHP’den ilk kez seçilenlerle bir araya geldiğini belirterek, “Aramıza katılan arkadaşlarımızla seçim döneminde yaşanan sıkıntıları, fikir alışverişinde bulunmak için sadece ilk kez yapılan bir toplantıydı. , eksiklikler, fazlalıklar ve gözlemler” CHP’de tartışma, fikir alışverişi ve eleştiri olacak. Bu bizim zenginliğimiz ve demokrasiye olan inancımızdır.” ifadelerini kullandı.

Ali Mahir Başarır da ilaç fiyatlarına yapılan zamlara tepki göstererek, yüzde 30’luk artışın insanların ilaca ulaşamadığı bir dönemde insanların tedavilerinin yarım kalması anlamına geldiğini söyledi.

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk de işçi, personel, esnaf ve KOBİ’lerin feryadı üzerine dün Meclis’i muhteşem bir toplantıya çağırdıklarını, amaç ve vergi yöntemlerini iyileştirerek, günümüzde yaşanan dolaylı vergi uygulamalarını azaltarak, ÖTV’nin, kamuoyunun geneline yayılan ve taban ücreti düşüren KDV ile emekliyi rahatlatmak olduğunu vurguladı.

haber-dilovasi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu