Ekonomi

Citi, Çin borsasına para girişinin yalnızca Çinli yatırımcılardan geldiğini belirtiyor

Citi’deki piyasa uzmanları Çarşamba günü yayınlanan bir analiz raporunda, Çin’in hisse senedi fonlarına yapılan son değerli yatırımların öncelikle yerel yatırımcılar tarafından yönlendirildiğini belirtti.

Piyasa uzmanları müşterilere, bankanın fon akışlarına ilişkin son raporunun Çin’in hisse senedi fonlarına önemli yatırımlar gösterdiğini ve hisse senedi piyasası pozisyonlarına ilişkin mevcut haftanın verilerinin, Çin’in vadeli işlem piyasasında daha iyimser bir yeniden yapılanmaya doğru bir değişimi ortaya çıkardığını söyledi.

Citi, Çin’in hisse senedi fonlarına yapılan haftalık yatırımın 12,6 milyar dolar olarak gerçekleştiğini ve bunun 2015’ten bu yana en yüksek borsa yatırım fonu (ETF) yatırımı olduğunu belgeledi. Uzmanlar, bunun ETF işlemlerinin CSI 300’ün günlük işlem hacminin yaklaşık %10’unu oluşturmasına neden olmuş olabileceğini belirtti. Birkaç gün boyunca endeks hisseleri.

“Fon akışı verilerinin ayrıntıları incelendiğinde, son yatırımların yalnızca Çinli yatırımcıların yerel ETF’lere para yatırmasının bir sonucu olduğu, uluslararası yatırımcılara yönelik ETF’lerin ise geri çekilmeler yaşamaya devam ettiği ve vadeli işlem piyasasının net pozisyonunun çeşitli piyasalar arasında en kötümser piyasa olmaya devam ettiği görülüyor. ” dedi piyasa uzmanları. “öyledir” diye yazdı.

“Önemli yatırımı, yatırımcıların Çin’e yönelik genel tutumunda olası bir değişiklik olarak yorumlamak yerine, bunu yerel pazarda, potansiyel olarak ulusal yatırım fonlarının holdingleri aracılığıyla devlet satın alımları tarafından düzenlenen bir düzensizlik olarak yorumluyoruz” dediler.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haberbozuyuk.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu