Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin’le görüştü! Talebi görüşmeye damga vurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Lideri Putin ortasında telefonda görüşmesi yapıldı. Cumhurbaşkanlığı İrtibat Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Rusya ilişkileri ve tahıl koridoruna ilişkin gelişmeler başta olmak üzere bölgesel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, tahıl ihracına ilişkin İstanbul Anlaşması’nın 120 gün mühletle uzatılması konusundaki yapan tavrı için Rusya Devlet Lideri Putin’e teşekkür etti.

“DİPLOMATİK GÖRÜŞMELER CANLANDIRILMALI”

Rusya-Ukrayna savaşının uzamasının riskleri artıracağını, bu nedenle diplomatik görüşmelerin canlandırılması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus ve Amerikan İstihbarat Başkanlarının Türkiye’de gerçekleştirdikleri temasların yerde denetimsiz bir tırmanmanın önüne geçilmesi açısından anahtar rol oynadığını tabir etti.

“DOĞALGAZ MERKEZİ KURULMASINDAN MEMNUNİYET DUYUYORUZ”

Rusya Devlet Lideri Putin’in Türkiye’de bir doğalgaz merkezi kurulması teklifinden memnuniyet duyduklarını lisana getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ortak maksatlara bir an evvel ulaşmak için takımların gereken teknik, hukuksal ve ticari değerlendirmeleri yapacaklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’daki terör saldırısı için ilettiği taziye dolayısıyla da Rusya Devlet Başkanı Putin’e teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu