Haber

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 14 yaşındaki erkek çocuğunun dövülmesiyle ilgili 3 polis tutuklandı

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 21 Mart’ta Nevruz olaylarında 14 yaşındaki YD’nin polislerce darp edildiğine dair soruşturmada yeni bir gelişme daha oldu. Lice Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 21 Mart’ta 14 yaşındaki YD’yi darp ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 1 komiser ve 4 polis adliyeye sevk edildi.

3 POLİS MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

Zanlılardan 3’ü nöbetçi hakim tarafından “Nitelikli kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” ve “Nitelikli kişiyi kasten yaralama” suçlarından tutuklanırken, 2 kişi serbest bırakıldı.

VALİDEN AÇIKLAMA

Öte yandan Diyarbakır Valiliği de konu ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bazı yayın organlarında Lice ilçemizde düzenlenen Nevruz olaylarında 5 personelimizin 14 yaşındaki bir çocuğun ölümüne neden olduğu iddiaları çarpıtma olup provokasyon amacı taşımaktadır. şehir merkezindeki bir hastaneye başvurdu ve tedavisinin ardından bir gün sonra taburcu edildi.

“OLAY TÜM HEDEFLERİYLE İNCELENMEKTEDİR”

Olayla ilgili olarak Lice Cumhuriyet Savcılığı tarafından aynı gün soruşturma başlatıldı. 25 Mart 2023’te Lice İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı bir komiser ve dört polis memuru gözaltına alınarak adli makamlara sevk edildi. Ayrıca söz konusu 5 personel görevden uzaklaştırıldı ve haklarında idari soruşturma başlatıldı. Olay tüm yönleriyle araştırılıyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu