Haber

Dusak’ın girişimi sonuç verdi: Şanlıurfalılar artık tedavi için başka şehre gitmeyecek

Yıllardır kapalı olan ve Şanlıurfalıları bekleyen birimlere uzman hekimler atandı. Şanlıurfa milletvekili adayı Prof. Dr. Abdurrahim Dusak’ın girişimleri sonuç verdi, vatandaşlar artık tedavi için diğer şehre gitmeyecek.

Sağlık alanında vatandaşların talepleri doğrultusunda çalışmalarını sürdüren AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Prof. Dr. Abdurrahim Dusak, Tıp Fakültesi’nin kapatılan bölümleriyle ilgili Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu araya girdi. Kayıp birimler ve doktor ekipleriyle Adalet Bakanı ve Şanlıurfa Milletvekili adayı Bekir Bozdağ ile yaptığı görüşmeler sonuç verdi.

Bu kapsamda Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin sadece Şanlıurfa için değil bölge için de bir sağlık merkezi olması için girişimlerde bulunan Prof. Dr. Abdurrahim Dusak’ın girişimleri sonucunda Şanlıurfa’nın yıllardır ihtiyacı olan Nefroloji, Çocuk Yoğun Bakım ve Erişkin Yoğun Bakım üniteleri hizmete açıldı.

Ayrıca Dusak’ın girişimleriyle Şanlıurfa’ya 50 Uzman Doktor atanır ve Şanlıurfa’yı sağlık alanında hak ettiği yere getirmek için büyük bir fedakarlık yapar.

Şanlıurfalıların artık sağlık sektöründe başka şehirlere gitmeyeceğinin altını çizen Prof. analiz. Şanlıurfa’nın kadim geçmişinden gelen Bilim Başkenti sloganını bir bilim insanı olarak çıktığımız bu yolda yeniden canlandırmak için elimizden geleni yapacağız. Vatandaşlarımızın desteği ile gecemizi gündüzümüze katarak Şanlıurfa’nın geleceği için çalışacağız. Sayın Bakanımız Bekir Bozdağ ile geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’nın sorunları ile ilgili yaptığımız görüşmelerde Harran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde eksikliklerin olduğu bilgisini kendilerine ilettik. Sağlık Bakanlığımız ile gerekli görüşmeler yapıldıktan sonra Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu ile istişare edilerek bu bölümlere hekim atamaları yapılmıştır. Katkı sağlayanlara teşekkür ederiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teveccühü ile çıktığımız bu yolda vatandaşlarımızın bize destek vereceklerine inancım tamdır.

KAYNAK: HABER7

hizan-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu