Haber

Emniyetteki şüpheli ölümle ilgili savcılıktan iki ayrı işkence soruşturması

Maraş’ta 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından yıkılan ve hasar gören binalarda yağma yapıldığı iddiası, afet gündeminin en çok konuşulan konularından biri.

Sabri ve Ahmet Güreşçi kardeşler de depremden bir gün sonra 7 Şubat’ta bir tekel büfesini yağmaladıkları gerekçesiyle 11 Şubat’ta Hatay’ın Altınözü ilçesindeki evlerinde gözaltına alınmıştı.

Altınözü Jandarma Karakolu’na götürülen iki kardeşten Ahmet Güreşçi, 12 Şubat’ta şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. Sabri Güreşçi’nin ise vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar ve yaralar oluştu.

Savcılık SORUŞTURMA BAŞLATTI

Hayatını kaybeden Ahmet Güreşçi’nin ön otopside burnunda kırık, çeşitli yerlerinde dayak izleri ve beyninde kanama olduğu belirlendi. Şüpheli ölümün ardından savcılık, o sırada karakolda olduğu belirlenen Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları hakkında soruşturma başlattı.

DİĞER İKİ KAPI

Ahmet Güreşçi’nin kesin ölüm nedeni, Adana Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak inceleme sonucunda belirlenecek. Ancak olayı takip eden ailesi ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatlar, işkence sonucu hayatını kaybettiğinden şüpheleniyor.

Savcılık, Ahmet Güreşçi’nin ölümü ve kardeşi Sabri Güreşçi’nin ağır yaralanmasına ilişkin iki işkence ve kötü muamele belgesi daha açtı.

Ayrıca jandarma karakolunda yaşamını yitiren Ahmet Güreşçi, dün yakınları ve ailesi tarafından toprağa verildi. Kardeşi Sabri Güreşçi’nin hastanede tedavi ve tetkikleri devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu