Haber

Erdoğan: Batının şımarık çocuğu gibi davranan İsrail Devleti, verdiği zararı telafi etmeli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistanbaşkenti Riyad‘de düzenlendi 8. Olağanüstü İslam Zirvesi’İçeri konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnsan hak ve özgürlüklerinde her zaman ısrar eden Batılı ülkelerin, Filistin’de devam eden katliamlar karşısında sessiz kalması utanç vericidir. Hastanelerin, okulların, mülteci kamplarının bombalandığı, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir barbarlıkla karşı karşıyayız. ve siviller katlediliyor. Zulüm karşısında sessiz kalanlar da zalimler kadar akan kanın ortağıdır.” “Batı’nın şımarık çocuğu gibi davranan İsrail Devleti, verdiği zararı telafi etmek zorundadır. Batı’nın tutumu acizlik ve korkaklıktır. 36 gündür doğrudan siviller hedef alınmaktadır.”dedi ve şöyle devam etti:

‘İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesinde fon kurulmalı’

“Gazze’nin canlandırılması için İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesinde bir fon kurulması gerektiğine inanıyoruz. Başta hastaneler olmak üzere acil ihtiyaç olan yerlere akaryakıt ulaştırılması hayati önem taşıyor. Zulüm karşısında sessiz kalanlar da bir o kadar ortaktır” zalimler gibi dökülen kanda.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu