Haber

Gürkan’dan Akçadağ’da birlik vurgusu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Akçadağ Resuluşağı Mahallesi’nde Akçadağ halkıyla bir araya geldi. Yapılan hizmet ve çalışmalarla ilgili vatandaşlarla da istişarede bulunan Önder Gürkan, birlik ve beraberlik içinde hareket etmenin önemine değindi.

Programda konuşan AK Parti İl Lideri Namık Gören, “Bizler sorunlu coğrafyaların insanlarıyız. Sonuç olarak bu coğrafyada kalmak birlik, beraberlik gerektirir. Huzurumuzun, birliğimizin başka çaresi maalesef yok. Hemen ardından yerel ve merkezi yönetimdeki tüm kamu kurumlarımız vatandaşlarımızın günlük ihtiyaçlarının karşılanması ve barınma ihtiyaçlarının karşılanması için ciddi bir şekilde seferber oldu.Büyükşehir Belediyemizin de burada ‘sahada bir izi’ olduğunu görmekten de büyük mutluluk duyuyorum. .

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, hizmette güneş gibi olacaklarını belirterek, “6 Şubat’ta Malatya büyük bir deprem yaşadı, milenyumun felaketi gibiydi, kıyametin provasıydı. Bu ağır bir sınavdır. Malatya’da sadece 121 bin vatandaşımızı minibüslerle tahliye ettik. 70 bin vatandaşımızı demiryoluyla gönderdik. 30 bin vatandaşımızı feribotla Baskil tarafına gönderdik. Kar, kış, kar gibi çok ağır kurallar vardı. eksi 20 derece. Hepimizin morali bozuk. Enkazın altından sesler geliyor. Size şunu soruyorum: Buradaki varlığımız, tüm insanları kucaklamak içindir. Bizi sevse de sevmese de, oy verse de sevmese de biz yaratılanları seviyoruz. Yaradan yüzünden. Kargaşa için gelmedik. Bizim işimiz sevmek, gönüller yapmaya geldik. Yunus Emre’nin dediği gibi “Gelin tanışalım, işleri kolaylaştıralım, sevelim, sevilelim; dünya kimseye ait değil.’ Kırsal kesimde öğretmen olarak çalıştım. Kırsal kesimde bazen insanlar arasında duygusal düşmanlıklar da diyebiliriz. Toplumumuzda ‘yönetimi etkiler, gelecekteki hizmeti etkiler’ gibi bir yapı formatı vardır. Daha doğrusu feodal toplumların genel özellikleridir bunlar. Ama çok iyi ol. Şemsiyemiz gökyüzüdür. Dedik. Yeni açılan yol ise 45 kilometre. Genişletilen yol ise 57 kilometre. Stabilize alan 57 kilometredir. Sanat yapıları: 1 köprü, 1 menfez, 3 kilometrelik taş duvar. 110 bin metrekare kilit taşı yapıldı. 309 bin metre içme suyu şebeke sınırı döşendi. 137 kilometre kanalizasyon hattı döşendi, 15 su deposu yapıldı, atıksu arıtma tesisi inşa edildi, 70 kilometre sulama borusu dağıtıldı, 7 kilometre sulama kanalı yapıldı. 49 sondaj yapıldı. Sekiz adet septik tank yapıldı. Akçadağ Ören’de; Kültür merkezleri, meydanlar, parklar yapıldı” dedi.

Yolun medeniyet olduğunu belirten Gürkan, “Bu yıl Türkiye’deki tüm Büyükşehir Belediyelerinin toplam bütçesi kadar yol ve asfalta para harcadık. Bu rakam 5 milyar liranın üzerinde. Bu Allah’ın bir rahmetidir. Bu, Allah’ın bir rahmetidir.” Rekor geçmişte kırılmadı, gelecekte de kırılamaz. Büyük bir felaket yaşadık. İnşallah birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla yeniden ayağa kalkarız. Kurallarımız ağır, yolumuz uzak. Ama unutmayın ki sevginin olduğu yerde merhamet de vardır. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi yol medeniyettir. Biz tüm vatandaşlarımızın medeniyetle, suyla, altyapıyla buluşmasını istiyoruz. Sosyal, kültürel, gibi her türlü ihtiyacı istiyoruz. parklar, bahçeler, ulaşımın karşılanması gerekiyor. Evimizin eksiklikleri 100 yaşına geldiğimizde de bitmiyor. Şehir de büyük bir ev, biz büyük bir aileyiz. Bazen kırgınlıklar, kırgınlıklar olur ama biz bir aile… Demokrasi bir nehirse, o nehri kaynaklarla besleyenler muhtarlardır. Muhtarlar seçilmişlerin en adil olanıdır. Herhangi bir parti kimliği altında değiller. Onlar ancak kendi kimliğiyle ortaya çıkan ve seçilmiş insanlardır. Güvenilir bir insandır. Onun için size inanıyoruz, size güveniyoruz. Bu ülkenin sorunlarını biliyoruz. Hep birlikte el ele vererek bu sorunları aşacağız. Şu anda günde 25 milyon bitüm ödüyoruz. MASKİ’ye günde 25 milyon altyapı parası veriyoruz. Yıkımla birlikte günde 600-650 civarında patlıyor. 73 konteyner şehrimiz var. Kenarda yeni bir şehir inşa ediliyor. Konteyner kentlerin altyapı, su, kanalizasyon, elektrik, drenaj ve asfalt çalışmaları yapılıyor. Bir konteyner kentin ortalama 60 kilometre su şebekesi, 60 kilometre kanalizasyon, 60 kilometre elektrik altyapısı, 60 kilometre kanalizasyon, 60 kilometre asfalt veya kilit taşı bulunuyor. Belediyemiz toplam 22 bin kilometre altyapı inşa etti. Cumhuriyet tarihinde bunun bir örneği yoktur, bir daha da olmayacaktır” dedi.

gungorenhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu