Ekonomi

Karadeniz Tahıl Girişimi’ne Çin’den destek

Çin’in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Zhang JunÇin’in Karadeniz Tahıl Girişimi ile Rusya arasında imzalanan gıda ve gübre ihracatının kolaylaştırılmasına yönelik Mutabakat Zaptı’nın istikrarlı, kapsamlı ve aktif bir şekilde uygulanmasını desteklediğini duyurdu.

BM Güvenlik Konseyi’nde Ukrayna’daki insani durumla ilgili olarak yapılan toplantıda temsilci, çatışan tarafların sivillere yönelik kayıpları azaltması, nükleer güvenliği önemli ölçüde savunması ve çatışmanın etkilerinin yayılmasını kontrol etmesi gerektiğini yineledi. Zhang Jun, uluslararası toplumu somut adımlar atmaya ve barış müzakerelerini gerçekleştirmek için çabalamaya çağırdı.

ABD liderliğindeki güçlerin, gelişmekte olan ülkelerin ekonomisini geliştirmesi ve halkın yaşam koşullarını iyileştirmesi için uygun koşulları yaratması gerektiğine işaret eden Zhang, uluslararası hukukta hiçbir dayanağı olmayan tek taraflı yaptırımların her geçen gün daha fazla ülkenin mağdur olmasına neden olduğunu söyledi. yansıtmak.

Çin’in Ukrayna sorununda sürekli olarak barışın yanında yer alarak barış müzakerelerine destek verdiğini belirten Zhang, Çin’in Ukrayna sorununun siyasi analizini sağlamak için uluslararası toplumla birlikte çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

haber-tatvan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu