Yaşam

Karşıyakalı kadınların el emeği kazanca dönüşüyor

Karşıyakalı kadınların el emeği kazanca dönüşüyor

 

Karşıyaka Belediyesi, kadınların ekonomik ve sosyal hayatta daha aktif olmaları için destekleyici çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Şemikler Pazarı’nda her perşembe perşembe günleri el yapımı eserlerini satmak isteyen kadınlara ücretsiz tezgahlar tahsis ediliyor. Haftada ortalama 30 tezgahın açıldığı pazarda kadınlar kendi tasarlayıp, el emeği ile ürettikleri ürünleri satışa sunuyor.

 

AİLE BÜTÇELERİNE KATKI

Takı, oyuncak, kıyafet, dekoratif obje ve süs eşyaları gibi çeşitli ürünlerin satışını yaparak aile bütçelerine katkı sağlayan üreticiler, “El sanatlarımızı kazanca dönüştürebilmek bizim için çok değerli. Ekonomik kazancın yanı sıra her hafta burada bir araya gelmek, yeni insanlarla tanışmak, arkadaşlıklar kurmak sosyal yaşamımızı da güzelleştiriyor. “Bize bu imkanları sağlayan Belediye Başkanımız Cemil Tugay ve ekibine canı gönülden teşekkür ediyoruz” dedi. Pazara gelen vatandaşlar da kaliteli ürünleri uygun fiyata satın almaktan ve üreten kadınlara destek vermekten memnuniyet duyduklarını belirtti.

 

GÜÇLÜ BİR TOPLUM İÇİN

Başkan Dr., Karşıyaka’da üreten kadınların ebedi destekçisi olduklarını vurguladı. Cemil Tugay “Güçlü bir toplumun anahtarı güçlü kadınlardır. Bu anlayışla Karşıyaka Belediyesi olarak üreten kadınların desteklenmesini her zaman önemsedik, bu yönde çalışmalar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Pazaryerimizde sağladığımız ücretsiz durak tahsisi de bu çabaların anlamlı bir örneğidir. Kendilerine sunulan her fırsatı değerlendiren, her koşulda denemekten ve üretmekten vazgeçmeyen örnek hanımlarımızı yürekten kutluyorum. Her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Ücretsiz bank tahsisinden yararlanmak isteyen kadınlar Karşıyaka Belediyesi Tesisler Müdürlüğü’ne başvurabilirler.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu