Haber

Kartal Yeni Stadına 7 Ayda Kavuşuyor

İBB, Kartal Yakacık’taki toprak sahayı 7 ayda yenileyerek 20 amatör spor kulübü ve 2 bin sporcunun kullanımına açtı. FIFA standartlarında üretilen Yakacık Stadı’nın açılış töreninde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yaptığımız her işi takip edip bir şekilde karalamaya ve karalamaya çalışanlar var. Ama biz işimize bakacağız. İddia ediyorum; İstanbul’un yürütme belediyesinde tarihi bir aşamaya geldik. ‘300 Günde 300 Proje’ sürecini bitirdik. Artık kronometreyi artık durdurmuyoruz. Bahşişin nereye varacağını bilmiyorum” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kartal Çarşı Mahallesi’ndeki Yakacık Stadyumu’nun açılış töreninde konuştu. Spor yapan çocuk ve gençlerin uygun eğitim almalarının çok değerli olduğuna işaret eden İmamoğlu, “Ülkemizde eğitim ve sporun aynı anda yürütülmesi sorunu ihmal edilmiş durumda. Bunu hem geçmişteki bir sporcu olarak, hem yönetici olarak hem de Belediye Başkanı olarak söylüyorum. Aslında dünyada spor ve eğitimle birbirini pekiştirmenin çok güzel örnekleri var. Ama kabul edelim ki ülkemizde bu çok başarılı bir şekilde sürdürülemiyor. Özellikle futbol branşı bunlardan biri. Bunun kesinlikle düzeltilmesi gerekiyor. İşte çarşafın ayağı; özellikle sporcular, aileleri, spor kulüpleri. Milli Eğitim yani okullarımızın; ilkokul, ortaokul, lise, hatta üniversite ve tabii ki geleneksel yerel yönetimler. Bu üçlünün yeterli işbirliği Türk sporunu hak ettiği yere getirecektir.”

“Türkiye SPORDA HAK ETTİĞİ YER DEĞİL”

Türkiye’nin 90 milyona yaklaşan nüfusuyla sporda hak ettiği yerde olmadığını vurgulayan İmamoğlu, “Dünya sporundaki yeri futbolda değil, diğer branşlarda -birkaç branşı bir kenara bırakırsak- hak ettiği yerde. . Bunun önemli bir vizyonu olması şart” dedi. Kartal Belediyesi’nin ısrarlı takibiyle geçen yılın yatırım programını aldıkları bilgisini paylaşan İmamoğlu, “7 ayda bu stadı bitirdik. Başladık. Bugün de hizmetinize açıyorum. Tüm çalışma arkadaşlarımıza, Kartal Belediyesi çalışma arkadaşlarına, Belediye Başkanımıza ve müteahhitimize gönülden teşekkür ediyorum. Tesisimiz hayırlı olsun” dedi.

“BURALARI ÇOCUKLARIN VE GENÇLERİN YERİ”

“Burası çocukların ve gençlerin yeridir” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Elbette yaptığımız işle çok ilgilenen bazı kanallar var. Ayrıntılara girmeyeceğim. Ama yaptığımız her şeyi takip eden ve bir şekilde karalamaya ve karalamaya çalışanlar var. Ama biz işimize bakacağız. İddialı söylüyorum; İstanbul’un yürütme belediyesinde tarihi bir aşamaya geldik. ‘300 Günde 300 Proje’ sürecini bitirdik. Artık kronometreyi artık durdurmuyoruz. Bahşişin nereye gittiğini bilmiyorum. Ama inşallah görev süremizin sonuna kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak tarihinin en çalışkan yönetim dönemini bizzat yerine getireceğimizi göreceksiniz. Cumhuriyetin 100. yılına yakışır bir süreci İstanbul’da sizlerle birlikte oluşturacağız. İşte FIFA onaylı ve sporcularımızın yerinde keyifle oynayacağı Kartal Yakacık Stadı da bunlardan biri. İster Kartal, ister İstanbul’un 39 ilçesi olsun, kapalı spor salonlarından futbol sahalarına, yüzme havuzlarından atletizm pistlerine, cimnastikten güreşe birçok branşa hizmet eden spor sahalarımızı her ilçemizde inşa ediyoruz. Yeni temellerimizi bu yıl atacağız” dedi.

“İBB SPOR DİREKTÖRLÜĞÜ VE SPOR İSTANBUL BAŞARILI İŞLER YAPIYOR”

İBB Spor Müdürlüğü ve Spor İstanbul iştirakinin bu anlamda çok başarılı çalışmalara imza attığını belirten İmamoğlu, “Bizler yüzbinlerce kişiye spor eğitimi veren kuruluşlarız. Burada çocuklarımızın gelişimine ve yeteneklerine göre sporcu olma yolculuklarına önemli katkı sağlayan programlarımız da var. Spor değerlidir. Atatürk’ün dediği gibi gerçekten iyi bir sporcu; akıllı, çevik ve bir o kadar da akıllı olmalıdır. Yetenekleri, güzel ahlakları, sportmenlikleri ve eğitimdeki başarılarıyla tüm çocuklarımızın ve tüm gençlerimizin yolu açık olsun. Hepsini kucaklıyorum. yanaklarından öpüyorum. Öğretmenlerimize ve yöneticilerimize başarılar dilerim. Stadımıza hayırlı olsun” dedi.

YÜKSEL: “TESİSLERİMİZİN SAYISI ARTACAK”

Stadın yapımında emeği geçen herkese ve İmamoğlu’na teşekkür eden Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Bu tesislerin sayısı artacak. İlçelerde ve mahalli alanlarda amatör spor kulüplerinin antrenman yapıp maç oynadıkları daha çok saha ve alternatif yerler istiyoruz. Bu tesislerin sayısı artacak diyorum. Çocukları, gençleri, meslektaşlarımı ve tüm komşularımı burada görmekten mutluluk duyduğumu da ifade ediyorum. hizmet vermeye devam edeceğiz. Üretmeye devam edeceğiz. Çalışmaya devam edeceğiz. Umut beslemeye devam edeceğiz” dedi. Konuşmaların ardından İmamoğlu, Yüksel ve İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Düşmez ve açılışa katılan sporcu çocukların kurdelesini kesmesiyle Yakacık Stadı resmen Kartallıların hizmetine açıldı. Stadyumda düzenlenen ilk gösteri karşılaşmasının başlama vuruşunu İmamoğlu yaptı.

2. VE 3. LİG MAÇLARI İSTATİSTİKTEN OYNAYABİLİR

İBB’ye ait olan ve 2015 yılında Yakacık Spor Kulübü’nün kullanımına verilen alanda 2022 yılı Haziran ayında yenileme çalışmalarına başlandı. Üretime başlanmadan önce toprak saha olan alan, çalışmaların ardından “FIFA onaylı sentetik çim” olarak değiştirildi. . Böylece bölge bir antrenman sahası olmaktan çıkıp profesyonel 3. lig ve 2. lig maçlarını oynanabilir hale getirdi. Tesiste 20 amatör futbol takımı hazırlık ve lig maçları yapabilecek. Kartal ilçesindeki kulüplerle ilgili tesisten yaklaşık 2000 sporcu yararlanacak. Çocuk oyun alanı, 40 araçlık otopark ve 1150 metrekarelik yeşil alanın bulunduğu tesiste; Futbol sahası, küçük futbol sahası, basketbol sahası ve 778 kişilik tribün bulunmaktadır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu