Haber

Lionel Messi, Ballon d’Or ödülünü 8’inci kez kazandı

Yılın en güzel futbolcusuna verilen Ballon d’Or ödülünü Inter Miami’nin Arjantinli futbolcusu Lionel Messi kazandı. Yıldız oyuncu bu ödülü 8. kez kazanmayı başardı.

Fransız dergisi France Football tarafından yılın en iyi oyuncusuna verilen Ballon d’Or ödülü, Fransa’nın başkenti Paris’teki Chatelet Tiyatrosu’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Inter Miami’de forma giyen Lionel Messi, 2023 yılında erkekler kategorisinde bu ödülü kazanarak bu başarıya 8. kez imza attı. 2023 Ballon d’Or ödülü sıralamasında Manchester City’nin santraforu Erling Haaland 2., PSG’nin Fransız forveti Kylian Mbappe ise 3. sırada yer aldı. 2023 Ballon d’Or ödülünde ilk 10’da şu isimler yer aldı:

1- Lionel Messi (Inter Miami-PSG)

2- Erling Haaland (Manchester City)

3- Kylian Mbappe (PSG)

4- Kevin de Bruyne (Manchester City)

5- Rodri (Manchester City)

6- Vinicius Jr. (Real Madrid)

7-Julian Alvarez (Manchester City)

8- Victor Osimhen (Napoli)

9- Bernardo Silva (Manchester City)

10- Luka Modric (Real Madrid)

MESSI’YE 8. BALON D’OR ÖDÜLÜ

Lionel Messi, kariyerinde 8. kez erkeklerde Ballon d’Or ödülünü kazandı. Arjantinli futbolcu daha önce bu ödülü 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 ve 2021 yıllarında kazanmıştı. Messi, geçen yıl Arjantin formasıyla Dünya Kupası şampiyonluğunu kazanmıştı. Lionel Messi, ödülünü eski İngiliz futbolcu David Beckham’ın elinden aldı.

KADINLAR BALLON D’OR ÖDÜLÜ BONMATİ’YE KAZANDI

Kadınlarda Ballon d’Or ödülünü Barselona’da forma giyen İspanyol futbolcu Aitana Bonmati kazandı. 25 yaşındaki futbolcu, tarihte Dünya Kupası Altın Ayakkabı Ödülü, UEFA Yılın Kadın Futbolcusu Ödülü ve Kadınlarda Ballon d’Or ödülünü kazanan ilk kadın futbolcu olmayı başardı. Bu ödülde Chelsea’de forma giyen Sam Kerr ikinci olurken, Barcelona’nın bir diğer oyuncusu Salma Paralluelo da üçüncü oldu.

AVRUPA’DA YILIN GENÇ OYUNCUSU JUDE BELLINGHAM

Avrupa’da 21 yaş altı oyunculara verilen Yılın Genç Oyuncusu (Kopa Trophy) ödülünün kazananı İngiliz futbolcu Jude Bellingham oldu. Geçen sezon Almanya Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund’da forma giyen 20 yaşındaki oyuncu, 15 gol 8 asistlik performans sergiledi. Bellingham, bu yaz 103 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Real Madrid’e transfer olmuştu.

MARTINEZ YILIN KALECİSİ ÖDÜLÜNÜ KAZANDI

Avrupa’da yılın en iyi kalecisine verilen Yachine Trophy ödülünün kazananı Aston Villa’nın Arjantinli kalecisi Emiliano Martinez oldu. 31 yaşındaki kaleci ödülünü babasından aldı. Martinez, geçen yıl Arjantin formasıyla Dünya Kupası’nı kazanmayı başarmış ve aynı zamanda Dünya Kupası’nın en iyi kalecisi ödülünü de almıştı. Öte yandan F.Bahçe’nin Hırvat kalecisi Dominik Livakovic, aday olduğu bu ödülde 7. sırada yer aldı.

ERLING HAALAND YILIN EN İYİ FORVETİ SEÇİLDİ

Yılın en iyi forvetine verilen Gerd Müller Ödülü’nü Manchester City’nin Norveçli santrforu Erling Haaland kazandı. 23 yaşındaki oyuncu geçtiğimiz periyotta 56 gol atmayı başardı.

Öte yandan erkeklerde Manchester City, kadınlarda ise Barselona yılın en güzel grubu seçildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu