Haber

Mehmet Özhaseki: Şehirlerimizi inşa etmek, yeniden canlandırmak için gece gündüz koşuyoruz.

Milenyum felaketinin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem bölgesinin hızla toparlanması ve afetzedelerin bir an önce sıcak evlerine dönmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

TOKİ, Emlak Konut, İnşaat İşleri Genel Müdürlüğü ve Vilayetler Bankası gruplarıyla bölgede hummalı bir şekilde devam eden çalışmalar, zorlu hava koşullarına ve soğuğa rağmen devam ediyor.

Depremzedelere bir an önce kalıcı konutların ulaştırılması için yoğun çaba gösteren gruplar, yağmur, çamur fark etmeksizin gece gündüz demeden çalışmalarına devam ediyor.

“Bütün çabamız depremzede kardeşlerimizi bir an önce sıcak yuvalarına kavuşturmak.”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Depremden etkilenen 11 ilimizde; “930 şantiyede, 110 bin 450 çalışma arkadaşımızla, yağmur çamur fark etmeksizin 7 gün 24 saat tüm gücümüzle sahadayız.”söz konusu.

Bakan Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde deprem bölgesinde 307 bin konutun üretimine hızla devam ettiklerini belirtti. “Bütün gayretimiz, gayretimiz ve önceliğimiz depremzede kardeşlerimizi bir an önce sağlam, güvenli ve sıcak evlerine kavuşturmaktır. “Şehirlerimizin imar ve ihyası için gece gündüz demeden tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”sözlerini kullandı.

307 bin bağımsız parçanın imalatı devam ediyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı rezerv alanlarında 207 bin bağımsız bölümün inşaatını sürdürüyor. Ayrıca şehir merkezlerinde 50 bin, köylerde ise 50 bin çelik köy evi olmak üzere toplam 307 bin konutun üretimi de tüm hızıyla devam ediyor.

Bakanlık, afetten zarar gören şehirlerde; Bir yandan rezerv alanında konut inşaatlarına devam ederken, diğer yandan kent meydanları, kent merkezleri ve ana caddeler inşa ediyor.

Ayrıca Bakanlık; Yerinde Dönüşüm projesi ile yer müsait olan yerlerde Bakanlık kontrolünde ve TOKİ güvencesinde vatandaşlara kendi evlerini yerinde yapma imkanı sunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu