Haber

Pentagon, UFO ve UAP İddialarını Reddetti

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD Kongresi’nin oturumunda dile getirilen “tanımlanamayan uçan cisim” (UFO) ve “tanımlanamayan hava fenomeni” (UAP) olarak bilinen uçaklarla ilgili iddiaları yalanladı.

Pentagon sözcüsü Sue Gough, Pentagon’un “UFO’lar hakkında bilgi paylaşan herhangi bir kişinin zarar gördüğüne veya öldürüldüğüne dair hiçbir bilgisi olmadığını” söyledi.

Gough, “dünya dışı malzemeleri tersine çevirmek veya bunları Pentagon’un envanterinde bulundurmak için programların geçmişte veya günümüzde var olduğuna dair doğrulanabilir bir kanıt bulamadığını” bildirdi.

Söz konusu tezleri “aşağılayıcı” olarak nitelendirdi

Pentagon’un Tüm Alanlarda Anomali Çözüm Ofisi (AARO) Direktörü Dr. Sean Kirkpatrick ise sosyal iş ağı ve paylaşım platformu LinkedIn’deki kişisel hesabından ABD Kongresi’nde ortaya atılan iddiaları eleştiren bir mektup yayınladı. Toplantı 26 Temmuz’da

Kirkpatrick mektubunda, “Bu oturumun, teşkil edebileceği kariyer riskleriyle ilgili anlaşılır endişelere rağmen AARO’ya katılmayı seçen Savunma Bakanlığı ve istihbarat topluluğu yetkilileri için ne kadar küçük düşürücü olduğunu vurgulamalıyım.” görüşünü paylaştı.

Kirkpatrick, “misilleme ve cinayet” iddialarının ciddi suçlamalar olduğunu belirterek, AARO’nun bu tür suçlamalar karşısında hızlı hareket etmesi için bünyesinde güvenlik güçlerinin de bulunduğunu ifade etti.

Kirkpatrick, misillemeyle karşı karşıya kaldığını iddia eden tanıklardan biri olan David Grusch’un adını vermeden, “Oturumda sunulan argümanların aksine, onlarla gelen en değerli tanık AARO ile konuşmayı reddetti.” sözünü kullandı.

Kirkpatrick yaptığı açıklamada, AARO’nun insan dışı teknolojiler için tersine mühendislik programları iddialarına dair herhangi bir inandırıcı kanıt bulamadığını da kaydetti.

ABD Kongresi’nde UFO’lar ve UAP’ler konulu oturum

ABD Kongresi’nde 26 Temmuz’da UFO’lar ve UAP’lerle ilgili yapılan oturumda, daha önce ABD ordusunda görev yapmış 3 istihbarat görevlisi dinlendi.

Oturumda, “tanımlanamayan ve insan yapımı olmayan araçların” hükümette olduğu, UAP’lardan “insan dışı organik canlı bileşenlerin” çıkarıldığı ve hükümetin yıllardır bir enkaz toplama programı yürüttüğü ileri sürüldü. tanımlanamayan fenomenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu