Haber

Putin, Kırım Köprüsü saldırısını terör saldırısı olarak nitelendirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım Köprüsü’ne yapılan saldırıyı “terör saldırısı” olarak nitelendirdi.

Kırım Köprüsü’ndeki akının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin güvenlik toplantısı yaptı. Rusya Başbakan Yardımcısı Marat Khusnullin, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Lideri Aleksandr Bortnikov, Rusya Ulaştırma Bakanı Vitaly Savelyev, Kırım lideri Sergey Aksyonov, Krasnodar Bölgesi Valisi Veniamin Kondratyev ve Rusya’nın Ukrayna’dan ilhak ettiği Herson Vali Yardımcısı Vladimir Saldo katıldı. Toplantının açılışında konuşan Putin, Kırım Köprüsü’ne yapılan saldırıyı “terör saldırısı” olarak nitelendirerek, “Bildiğiniz gibi bu gece yeni bir terör eylemi gerçekleştirildi. Siviller öldü. Bir çocuk yaralandı ve annesi babasız kaldı. Belgorod bölgesinden Kırım’a gitmekte olan aile, “İdareden ve federal hükümetten yaralı kız ve yakınlarına gerekli her türlü yardımı yapmalarını ve bu konuyu kontrol altına almalarını rica ediyorum.”

Köprüde meydana gelen hasara ilişkin konuşan Putin, “Köprü yolu ciddi şekilde hasar gördü. Bir an önce onarım çalışmalarına başlanmalı. Kırım Köprüsü’nün kapanması nedeniyle sıkıntıda olan insanlara takviye kuvvet sağlanmalı. Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB)” ve Soruşturma Komitesi, Kırım Köprüsü’nde yaşananları detaylandırdı, “İki saldırıyı göz önünde bulundurarak, köprünün güvenliğini sağlayacak somut öneriler istiyorum” dedi.

Saldırıdan Ukrayna’yı sorumlu tutan Putin, “Rusya buna elbette karşılık verecektir. Rusya Savunma Bakanlığı konuyla ilgili öneriler hazırlıyor.”

“Köprü üzerindeki yolun bir kısmı tamamen yıkıldı”

Rusya Başbakan Yardımcısı Khusnullin, “Köprü üzerindeki yolun bir kısmı tamamen yıkıldı ve yeniden yapılması gerekecek. Kırım Köprüsü’nün bir tarafında 15 Eylül’de, diğer tarafında ise 15 Eylül’de çift yönlü trafiğe başlamayı planlıyoruz.” Kasım.” – MOSKOVA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu