Oyunlar

Xbox Game Studios Başkanı: Büyük Oyunlar Artık 4-5 Yılda Geliştiriliyor

 
Xbox Game Studios Lideri Matt Booty, geçtiğimiz günlerde Axios ile yaptığı röportajda çeşitli açıklamalarda bulunmuştu. Burada oyunlardan bahseden Booty, sektördeki beklentilerin arttığını ve bu bağlamda oyunların uzun yıllardır bitmediğini söyledi.
 
Ganimet, çeşitli açıklamalarda bulunarak bekleyenlere ihbarlarda bulundu.
 
 
 
Booty, Outlet ile yaptığı bir röportajda hayranlara ve bekleyenlere çeşitli açıklamalarda bulundu. Booty, oyunların eskisi kadar hızlı yapılmadığını ve bu durumu anlamamız gerektiğini belirtti. Bekleyenlerin daha sabırlı olmasını isteyen Xbox Game Studios Lideri ayrıca şunları söyledi:
 
“Sektörün ve oyuncuların bunu anlaması gerekiyor. Oyunlar artık daha yavaş geliştiriliyor ki bu da uzun zaman dilimlerine tekabül ediyor. Oyunlar artık en az iki veya üç yıllık bir çalışmanın ardından çıkabiliyor.”
 
Öte yandan büyük bütçeli oyunlar hakkında açıklama yapan Booty, “Büyük ölçekli oyunlardan yani büyük bütçeli oyunlardan bahsedecek olursak bu sefer biraz daha uzun. AAA oyunlar diyebilirim. ayrıca en az dört, beş ve altı yıllık çalışmanın ardından çıkış yapıyorlar.”
 
Sürelerdeki artışın yüksek beklentilerle orantılı olduğunu belirten Booty, oyunculara ve seyirciye en uygun deneyimi sunmak istediklerinin de altını çiziyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu