Haber

Başkan Pekyatırcı, Selçuklulara 5 yıllık hizmetleri anlattı. Türk Yüzyılına Selçuklu İmzası

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırcı, “Türk Yüzyılına Selçuklu İmzası” temalı 5 Yıllık Değerleme programında Selçuklu’ya 2019-2024 yılları arasında yapılan yatırım ve hizmetleri kamuoyuyla paylaştı.

31 Mart Yerel Yönetim Seçimlerinde kendisini yeniden AK Parti Selçuklu Belediyesi’ne aday gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, AK Parti Teşkilatı’na ve Cumhur İttifakı’na teşekkür ederek konuşmasına başlayan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırcı, “Yaklaşık 5 yıl önce, Vatandaşlarımızın desteğiyle iktidara geldik. Gönül Belediyeciliği ilkesiyle 5 yıl önce çıktığımız bu yolda birbirinden değerli projelere, yatırımlara, çalışmalara imza attık. Hemşerilerimizin hayır duasından aldığımız güçle göreve geldiğimiz günden bu yana, gece gündüz yorulmadan, yorulmadan Selçuklularımız için çalıştık. Bütün amacımız Selçuklumuzun ihtiyaçlarını en hızlı şekilde gidermek ve Selçuklularımıza yeni hizmetler, yeni projeler üretmekti. Doğal olarak bu 5 yıllık süreçte hem dünya çapında hem de ülke olarak birçok zorluğun üstesinden geldik. Bunların başında tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi süreci geliyor. Yangın felaketleri ve son olarak da ülkemizi derinden sarsan 6 Şubat sarsıntıları yeniden geliyor. Hepimizin hayatını etkileyen salgın döneminde evlerimize kapandık, sevdiklerimizi kaybettik, birlikte üzüldük, birlikte mücadele ettik. Yine pandemi sürecinin sonunda Türkiye’nin en büyük yangın felaketlerinden birini yaşadık. Tam da tüm bunların geride kaldığını düşündüğümüz sırada, belki de sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada yüzyılın felaketi olan 6 Şubat depremini yaşadık. Bu depremlerden 11 ilimiz etkilendi ve başta Kahramanmaraş ve Hatay olmak üzere şehirlerimiz neredeyse yok oldu. Deprem felaketinin ardından biz de tüm Türkiye gibi Konya olarak belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, kurumlarımız ve gönüllülerimizle bir seferberlik içinde deprem bölgesindeki yaraları sarmak için üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdik, özellikle Hatay ve Antakya’da. Küresel ve ülke olarak bu zorlu süreçlerden geçerken; “Aynı zamanda belediye hizmetlerini en iyi seviyede tutmaya, yatırımlarımıza hız kesmeden devam etmeye ve vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için var gücümüzle çalışmaya çalıştık” dedi.

 

Belediye Başkanı Pekyatırcı: “Selçuklu’yu parlayan bir ilçe haline getirdik”

 

Kadim medeniyetten aldıkları güçle hep birlikte Selçuklu’yu parlayan bir ilçe haline getirdiklerini belirten Başkan Pekyaşmacı, “Gerçek belediyeciliği hep birlikte başardık. Artık aynı inanç ve kararlılıkla, gönül belediyeciliği ilkesiyle, yılmadan, yorulmadan, bahanelere başvurmadan Selçuklularımız için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İnşallah Selçuklularımızı daha da ileriye taşıyarak belediyecilik hizmetlerimizi hem Türkiye’nin hem de dünyanın örnek alacağı hizmetlerle taçlandıracağız. İnşallah hemşerilerimizin memnuniyetinden ve hayır duasından aldığımız güçle çok daha güzel şeylere imza atacağız. ‘Türk Asrına Selçuklu İmzası’ programımızda bugün burada bizi yalnız bırakmayan değerli protokolümüze ve değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay: “Selçuklu bugün 5 yıla göre çok daha iyi, çok daha iyi hizmetler aldı”

 

Selçuklu’nun 5 yılda çok değerli hizmetlere kavuştuğunu belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya, Konya model belediyecilik anlayışıyla her mahallenin, her sokağın, her caddenin, her vatandaşın hizmet aldığı bir model geliştirmeyi başardı. Bunu hep birlikte yürütüyoruz ve belediyelerimizin en değerli özelliği hizmet ve çalışma siyaseti içinde olmalarıdır. Bakın birçok tesisin açılışını, temel atışını gördük. Bunların arkasında büyük bir emek, büyük bir emek, büyük bir kararlılık var. Değerli Selçuklu Belediye Başkanımız, değerli kardeşim Ahmet Pekyatmacı’ya tüm yemeklerinden ve emeklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Artık bir seçim sürecindeyiz ve yeni bir başarı öyküsü yazmak gerekiyor. Mutluluğumuz, bıraktığımız Selçuklu toplumunun bugün son 5 yıla göre çok daha iyi ve daha uygun hizmetler almış olmasıdır. Hizmet çıtası çok daha yükseğe çıkarıldı. Ama hiçbir zaman artık yeter diyen insanlardan olmadık. Bundan sonra yeni dönemde yeni şeyler söyleyerek hemşerilerimizin karşısına çıkacağız. Bu dönemde iki temel önceliğimiz var: Dayanıklı bir şehir yaratmak. Bunun için iklim değişikliğinin etkilerini ortadan kaldıracak projeler üretmek, iklim değişikliğinin etkilerinin hemşehrilerimiz tarafından daha az hissedilmesi için sorunları çözmek, ikinci önemli konu ise binanın yenilenmesi için çalışmalar yapmak gerekiyor. Kentsel dönüşüm gerçekleştirerek şehrimizin stokunu büyütüyoruz. Bunu nasıl yapabiliriz? Bunu yine birlikte yapacağız. Bu çalışmayı yaparken iki şeyi asla ihmal etmedik. Vatandaşlarımızın gönlünde yer edecek gönül belediyeciliği, kardeşlik hukuku ve birlikte çalışma kültürünü geliştirmeyi hiçbir zaman ihmal etmedik. İnşallah bu dönemde güçlü bir Konya yolunda bir adım daha atmak üzere yola çıktık. İl başkanımız şahsında tüm teşkilat üyelerimizle, Selçuklu Belediye Başkanımız şahsında tüm ilçe belediye başkanlarımızla, Konya’yı çok daha güzel bir geleceğe taşımanın gayreti içinde olacağız. Böyle güzel bir program hazırlayan başta Selçuklu Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yapılanların ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. “Rabbim’den, kalfalık dönemimde bana çok daha güzel işler yapma fırsatı vermesini niyaz ediyor, son olarak da Rabbimden birliğimizi, kardeşliğimizi ve birlikte çalışma kültürümüzü artırarak devam ettirmesini niyaz ediyorum. Hepinizi selamlıyorum. saygı ve sevgiler, Allah razı olsun” dedi.

AK Parti Konya İl Başkanı Angı: “Genel Başkanım Ahmet Pekyatırcı’ya bu şehrin bir insanı olarak teşekkür ediyorum”

Konya’nın geçmişten bugüne güzel işlere imza attığını belirten AK Parti Konya İl Başkanı Angı, “Başta büyükşehir belediye başkanlarımız olmak üzere yerel yöneticilerimiz ve ilçelerimizde görev yapan değerli liderlerimiz el ele veriyor ve bu şehri büyütmek için canla başla çalışıyorlar. Bu şehri güçlü kıl, bu şehrin huzurunu koru.” Bunu arttırmak için büyük çaba harcadılar. Yeni bir döneme giriyoruz. 5 yıl ne çabuk geçti? Başlangıçta ne vaat edildi? Dönem sonunda ihtiyaç duyulan her alanda, hatta planlananların ötesinde güzel çalışmalar yapıldı. Bu nedenle değerli liderim Ahmet Pekyatırcı’ya bu şehrin bir insanı olarak teşekkür ediyorum. Liderim Uğur, kendisinden önce görev yapanlardan aldığı bayrak çıtasını en üst seviyeye çıkarmıştı. Ahmet abimizin büyük şehre taşınmak için zaman ayırdığı vardiya boyunca geçen 6 yıla dönüp baktığımızda çok değerli ve güzel şeyler yapıldı. Konya her zaman adını duyurmuştur. Konya’ya gelen herkes övgülerini dile getirmeyi başardı. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay olmak üzere tüm belediye başkanlarımıza emek ve emeklerinden dolayı şükranlarımızı sunuyorum. Çünkü şehrimiz kıymetlidir. Bu şehre hizmet edenlerin de takdir edilmesi gerekir. Uyumlu bir grup, birlikte yol yürüyor ve verimli sonuçlara ulaşıyor. Bunun kıymetini biliyoruz ve umuyorum ki 31 Mart akşamı Cumhur İttifakı olarak liderlerimizin gösterdiği doğrultuda tüm adaylarımız intihara değil, önderlik ederek hizmete devam edeceklerdir. Allah yolumuzu, bahtımızı açsın inşallah. Programın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, herkesi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. “Allah sizden razı olsun” dedi.

temalı 5 yıllık değerlendirme programına AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Kelek, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Asım Ceyhan, MHP Selçuklu İlçe Başkanı Kemal katıldı. “Türk Yüzyılında Selçuklu İmzası”. Dığrak, Selçuklu Muhtarları Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu, muhtarlar, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve birim yöneticileri katıldı.

Başkan Pekyatırcı daha sonra 5 yıl boyunca Selçuklu’da altyapıdan çevre düzenlemesine, kültür sanattan turizme, eğitimden spora, sağlıktan sosyal tesislere, sıfır atık faaliyetlerinden çevre temizliği faaliyetlerine kadar çok çeşitli belediye hizmetlerinde çalıştı. Katılımcı belediye hizmetlerine sosyal destek hizmetleri. Çalışmalarını tek tek anlattı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu