Haber

İzmir Karabağlar’da geleneksel kortej coşkusu

İZMİR (İGFA) – İzmir Karabağlar Belediyesi’nin klasik olarak oluşturduğu kortej, bu yıl Yeşilyurt Kavaklıpınar Camii önünde yürüyüşüne başladı. Karabağlar’daki amatör kulüplerde spor yapan gençlerin metrelerce uzunluktaki Atatürk posteri ve Türk bayrağını taşıdığı yürüyüşte, bando eşliğinde marşlar söylendi. Korteje katılan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, eşi Fügen Selvitopu, meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş, evlerinde ve iş yerlerinde coşkuyla karşıladı. Yürüyüşçülere alkışlarla karşılık verdiler. Karafatma Parkı’nda yürüyüş sona ermeden vatandaşlara Türk bayrakları dağıtıldı.

Daha sonra Türk Halk Müziğinin sevilen ismi Sevcan Orhan, parkı dolduran binlerce kişiyle buluştu. Orhan, Türk Halk Müziği’nin yanı sıra farklı türde tanınmış eserleri de izleyicilerle seslendirdi. Önder Selvitopu, eşi Fügen Selvitopu, meclis üyeleri, muhtarlar ve tüm katılımcılar bu coşkuyu paylaştı.

Gecede 9 Eylül’ün anlamına ilişkin kısa bir konuşma yapan Lider Selvitopu, 101’inci yıla ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak, “Güzel bir İzmir akşamında 9 Eylül’e ‘merhaba’ derken, insanlığın kurtuluşunu kutluyoruz. güzel ülkemiz. Hasan Tahsin’in ilk kurşunuyla başlayan ve 9 Eylül 1922’de Türk ordularının İzmir’e girmesiyle sona eren bu mücadele çok önemli ve anlamlıdır. Bunu hiçbir zaman unutmamamız ve unutulmasına izin vermememiz gerekiyor” dedi.

Önder Selvitopu, İzmir’in kurtuluşundan sonra kente gelen Mustafa Kemal Atatürk’ün Yunan Bayrağı’nı yerden kaldırdığına da değinerek, “Atatürk o kadar büyük bir liderdir ki, bir milletin sembolüne saygı gösterilmesi gerektiğini her zaman biliyordu. . Çünkü Mustafa Kemal’de vatan ve insanlık sevgisi ön plandadır. Bunu çok iyi anlamamız lazım. Bu duygularla Mustafa Kemal Atatürk’ün, yoldaşlarının ve şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Onları rahmet ve minnetle anıyorum. 9 Eylül tatiliniz kutlu olsun. “Sizleri daha birçok 9 Eylül’de tekrar görmeyi umuyoruz” dedi.

Konser sonunda Belediye Başkanı Selvitopu, Orhan ve orkestra üyelerine doğa dostu fidan dikim sertifikası takdim ederek teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu