Ekonomi

Roku’nun The Trade Desk ile İş Birliği Yapması Küresel Genişleme Hedeflerini Hızlandırabilir: Macquarie

Roku (ROKU) Salı günü yaptığı açıklamada, talep tarafı platformları (DSP’ler) aracılığıyla talebi artırmak için Roku’ya ek veri sağlayacak olan The Trade Desk Inc . (NASDAQ:TTD) ile resmi olarak ortaklık kurduğunu duyurdu. Roku, 81 milyon aktif hesabındaki reklam alanını daha etkin bir şekilde kullanmak için reklam talebi miktarını artırmayı hedefliyor.

Duyurunun ardından Macquarie analistleri yayınladıkları bir raporda bu ortaklığın Roku’nun uluslararası pazarlardaki büyümesini hızlandıracağına inandıklarını belirtti.

Yatırım firması, Roku’nun ABD dışındaki çeşitli ülkelerde zaten önemli bir pazar varlığı elde ettiğini gözlemledi. The Trade Desk’in uluslararası operasyonlarıyla Roku’nun reklam alanından gelir elde etmesine yardımcı olabileceğini öne sürüyorlar.

Ortaklık, Roku’nun işleri üzerinde potansiyel olarak önemli bir etki olarak nitelendirildi, çünkü şirket son yedi çeyrekte akış saatlerinin platform gelirinden daha hızlı arttığını gördü.

Macquarie, Roku’nun, paradoksal bir şekilde, hala manuel reklam siparişlerine bağlı olan bir pazarda reklam satışlarında zorluklar yaşadığı yorumunda bulundu – televizyon reklamlarının satın alınmasına ilişkin geleneksel yöntemi yansıtıyor. Ancak, bu eğilimin değişmekte olduğunu belirtiyorlar.

“Roku’nun satılan reklam alanı oranı sadece %50 civarında, bu da ek reklam talebi kaynaklarına ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Ticaret Masası’nın (diğer DSP’lerle birlikte) Roku’nun mevcut reklam alanını Roku’nun kendi reklam satış ekibinden ve daha az kapsamlı DataXu DSP’sinden daha verimli bir şekilde karşılamasına katkıda bulunması bekleniyor” dedi.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Ek ayrıntılar için Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu