Ekonomi

Türkiye ikinci turu bekliyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 2. çeşit için 10 gün süreyle yürüteceği kampanyanın detayları belli olmaya başladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bu süreçte televizyon programlarına ağırlık vererek deprem bölgesine bir ziyaret daha gerçekleştirmesi planlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da oy oranının yüksek olduğu bazı illerde sahaya inerek miting yapması planlanıyor.

Hürriyet’ten Ebru Karatosun-Turan Yılmaz’ın haberine göre Erdoğan bu süreçte başta Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere bazı büyükşehirlerde MYK üyeleri de atadı. MYK mensupları bölgeye inerek büyükşehirlerde Erdoğan için yer isteyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bu süreçte tüm AK Parti teşkilatının sahada olması talimatını verdiği ve kurmaylarını “Asla rehavete kapılmayın” uyarısında bulunduğu öğrenildi.

Erdoğan, ikinci tıp seçimine kadar olan süreçte kullanacağı telaffuzlarda ‘istikrar’ ve ‘dürüstlük’ vurgusu yapacak. Cumhur İttifakı Meclis’te çoğunluğu kazandığı için yeni dönemde sistemin bloke edilmemesi gerektiğini anlatacak. Özellikle Millet İttifakı’nın HDP ile işbirliğine yönelik argümanlarını ve eleştirilerini dile getirecek, yerli ve milli yatırımlardan, terörle mücadeleden, vatandaşı ekonomiden rahatlatacak adımlardan, savunma sanayisinde yapılanlardan bahsedecek. .

Devlet Bahçeli de miting yapacak

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tipte kaldığı için her ilde AK Parti ve MHP’den oluşan ortak Seçim bürolarının kurulması gündeme geldi. Devlet Bahçeli’nin miting düzenleyerek ikinci ilaç için Cumhurbaşkanı ERDOĞAN’dan kendisine destek isteyeceği de belirtildi.

CHP’nin kampanya stratejisi belli oluyor

CHP ikinci tıp yarışı için kolları sıvarken, kampanya stratejisine de son şekli verildi. Birinci tip kampanya stratejisinin de tartışıldığı önceki gün MYK’da “iktidarın bizi PKK ile yan yana gösteren propagandasına karşı kendimizi yeterince anlatamadık” yorumları öne çıktı. İkinci strateji türünde ise bu konuda özel bir konu açılmıştır. CHP’li kaynaklar, “Kendi listesinden Meclis’e giren hükümetin yani HÜDA PAR’ın bu iddiasına işaret ederek hem Genel Başkanımız hem de biz terörün her türlüsüne karşı olduğumuza dair güçlü bir mesaj vereceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun sahaya inmesi planlanıyor

Yoğun toplantı programları yerine sonuçları dikkate alınarak stratejik değeri olan yerler tercih edilecek. Kılıçdaroğlu’nun deprem bölgesine ziyareti de planlanıyor. Kaynaklar ayrıca Kılıçdaroğlu’nun televizyon programlarına terazi vereceğini söyledi. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın kampanyada aktif görev üstleneceği, 6 Masa ortağıyla da ortak çalışmaların yapılacağı kaydedildi.

Yeni atama yapıldı

Kemal Kılıçdaroğlu da yeni atama yaptı. İstanbul milletvekili adaylarından eski Kağıthane İlçe Başkanı Mehmet Ali Yüksel, Siyasi İşler ve Seçim Propagandasından Sorumlu Genel Başkanın Başdanışmanı olarak atandı. Yüksel, Twitter’da “seçim kampanyasını yöneteceğine” dair bilgilerin hatasız olmadığını belirterek, “Benim görevim parti hiyerarşisinde asker olarak çalışmaktır” mesajı paylaştı.

Eski CHP Milletvekili, gazeteci Barış Yarkadaş, Kılıçdaroğlu’nun reklam ve irtibat ajanslarıyla da yollarını ayırdığını iddia etti. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ikinci cinsiyet öncesi CET İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ile görüşmesi beklenirken, Muharrem İnce ile ortaya atabileceği tezi gündeme geldi.

guclukonakhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu