Haber

İçişleri Bakanı: Nitelikli dolandırıcılık suçunu işleyen suç örgütüne operasyon düzenlendi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tekirdağ merkezli 7 ilde nitelikli dolandırıcılık, şantaj ve tehdit yapan organize suç örgütüne yönelik yürütülen ‘Kafes-36’ operasyonlarında 7’si yabancı 18 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı koordinasyonunda Tekirdağ merkezli 7 ilde yürütülen ‘Kafes-36’ operasyonlarında; Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmada, suç örgütü üyesi olan şüpheliler; geçersiz kadın profiline sahip yabancı uyruklu kişiler.” Sosyal medya hesapları üzerinden erkek Türk vatandaşlarla iletişime geçmişler, manzaralı konuşmalarda şikayetçilerin müstehcen görüntülerini kaydederek bu görüntüler aracılığıyla tehdit/şantaj yapmışlar, kadınların evlenme vaadi ile para talep ederek dolandırıcılık yaptığından şüphelenmişler ve başka yabancı uyruklu kişileri Türkiye’ye getirmişlerdir. Ülkemiz belli bir komite karşılığında. “Çeşitli bankalardan çok sayıda banka hesabı getirip açtılar, şüphelilerin kullandıkları hesapların incelenmesinde ise yaklaşık 30 milyon TL dolandırıldıkları belirlendi” dedi.

Yerlikaya, “Operasyonlar sonucunda; 2 otomobil, 33 cep telefonu, 27 SIM kart, 47 farklı bankaya ait banka kartı, yüklü miktarda döviz ve Türk Lirası, yabancı kişiler adına düzenlenen sahte çalışma belgeleri ve Gelir İdaresi Başkanlığı belgelerine el konuldu.” “Operasyonları yapan polislerimizi tebrik ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Hiçbiriniz büyük Türk adaletinden kaçamayacaksınız. Operasyonlarımız sabah da akşam da devam edecek. Rahatsız edenlerin her zaman peşindeyiz. Sahte bir örgüt kurarak halkımızın huzurunu bozmalarına izin vermeyeceğiz” dedi.

haber-inhisar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu